De zomer is weer heel nat

De zomer is weer heel nat

Dit jaar wij hadden een zomer tot dusver droog weer maar nu in de juli het is heel nat. In de afgelopen week ik was op weg naar het kantoor doornat omdat de regenbuien hadden niet gestopt.

De weekend was nog droog maar gisteren het was bewolkt en ik dacht altijd er zou regenen.

Zaterdag was ik in Oberhausen met mijn fiets. Oberhausen ligt ten westen van Essen en de distantie bedroeg 15 km voor een rijdt. Het eerst was ik in de commercieel winkelcentrum CentrO wat helaas niet zo veel fietsparkeerplaatsen had die je moet ook nog zoeken. Maar ik heb alleen mijn blaas gelegd en ben daarna nog naar het centrum van Oberhausen gereden. Na de sluiting van de enkel warenhuis (Kaufhof) voor enkel jaren wou ik nu weten wat zijn er veranderingen in het centrum. Oberhausen had niets gedaan. Het centrum is nog wel heel troosteloos dan voor enkel jaren.

Ik heb hier nog scheermesjes en iets te eten gekocht en was nog aan de sporthal van EVO NB’92 Oberhausen. Dat is een vrouwen basketbal club en spelt in de Regionalliga West (de derde divisie). Voor enkel jaren speelde de club nog in de eerste divisie maar wegens veel problemen met het geld zij trokken zich terug. Een leedgevoel wat iedere club in Duitsland had wanneer hij kan niet geld bijeenscharrelen.

Hier een voormalig speel van NBO (blauw-wit) tegen BG Dorsten in de sporthal, eerste divisie

Daarna was ik nog een beetje in mijn centrum van Essen.

Gisteren ben ik weer zwemmen gegaan. Wegens de bewolking was ik in het zwembad in Gelsenkirchen centrum. Ik ben met de fiets ook een voormalig spoorweg gereden. Deze weg is niet zo praktisch omdat ik ben toch omgereden. Ik moest nog een beetje haasten omdat het zwembad sluit om 12.30 uur op zondag.

Het zwembad was goed gevoeld. Maar het is toch een beetje anders dan in Nederland en in Delfzijl waar de mensen hebben alleen klein tijdvenster waar je kunt zwemmen. En de zwembaden zijn moderner dan in Duitsland. De administraties van Gelsenkirchen, Bochum, Essen, Mülheim hebben het probleem dat er zijn vele oude zwembaden dit zijn meer dan 20 jaar oud. Helaas er zijn niet vele reparaties. Wanneer er is nu een reparatie het zwembad is voor vele maanden gesloten.

De administraties doen veel voor de toerisme en voor de buitenlanders maar niets voor de eigen bevolking. Er is een enorme investeringsbehoefte in het Roergebied en ook in de rest Duitsland maar het is niet ogenschijnlijk belangrijk.

Na het bezoek van het zwembad ben ik naar de Rheinelbeweg gefietst. Deze weg verbindt Essen met Herne met een splitsing naar de berg „Rheinelbe“ waar je heeft een goed uitzicht.

Hier begint de stad Essen met een opmerking
Opmerkingen van de distanties aan de stadsgrens van Essen en Gelsenkirchen

Via Essen-Schonnebeck waar ik heb deze weg verlaten ben ik terug naar Essen-Stoppenberg. De rest zondag heb ik nog mijn wasgoed gewassen en ik heb twee nieuwe Shirts bestelt. Dat zijn Bike-Shirts en niet Bike-tricots. Shirts hebben eenzelfde functie dan tricots maar hebben niet zo een uiterlijk dan tricots. Hier heb ik een shirt met korte mauwen en één met lange mauwen bestelt. Het T-Shirt was nog 20 Euro goedkoper dan bij de fabrikant.  In plaats van 50 Euro heb ik hier alleen 30 Euro betaalt.

De verkoper had ook een winkel hier in Essen maar niet in het centrum.

En bij Amazon heb ik nog twee fietskaarten voor de Nederlands bestelt. Een keer voor de regio: Achterhoek en voor Limburg Noord (met Venlo) en een klein boek van een vrouw die schrijft een blog (Duits) over de fietsen in Berlijn.

Ik zie vaak vrouwen in Youtube die hebben geen auto en een fiets maar alle zijn veganisten. Veganisten rijden heel vak met de fiets? Ook in Nederland?

Kommentare sind geschlossen.