Fietstocht naar Bocholt en Dinxperlo

Fietstocht naar Bocholt en Dinxperlo

Gisteren was ik weer met de fiets op weg. Op een internet-pagina van het bedrijf Rose Biketown heb ik een nieuwe grote fietstas gezien voor 74 Euro. Omdat ik wou niet bestellen (er is ook omstandig iets bestellen en dan moet ik wachten wanneer ik kan het goed van de post afhalen). Bovendien wou ik ook een mooi fietstocht doen.

Rose Biketown zit in Bocholt, in West-Duitsland in een regio dit heet “Münsterland”. Met de trein ben ik vanaf Essen en Oberhausen naar Mehrhoog gereden. Mehrhoog is een deel van Hamminkeln. Vanaf Mehrhoog dan met de fiets richting centrum van Hamminkeln en daarna afslaan naar Ringenberg en Dingden. Op een aanwijzingsbord stond er Bocholt met een distantie van 12 km. Ik heb de nationale straat en een zijstraat naar Bocholt gereden om in het centrum het bedrijf Rose te bereiken. Rose is een beetje buiten centrum; in een groot gebouw.

Fluks heb ik de fietstas gevonden en een verkoopster bracht de tas uit het opslagterrein. Aan de kassa heb ik dan 74 Euro betaalt en naar een kleine pauze voor de winkel heb ik nog snel de fietstas op de fiets gemonteerd.

Het centrum van Bocholt heb ik niet gezien omdat mijn verlangen was weer de Nederland. Vanuit Bocholt er zijn 8 km tot Dinxperlo,een deel van de gemeente Aalten in de provincie Gelderland.

Het eerst je doorkruist nog de deel van Bocholt “Suderwick” en daarna overloopt de grens naar Nederland. Je ziet eerst de supermarkt Jumbo. Het centrum van Dinxperlo wat tot 2005 ook zelfstandig. Er was een spoorlijn vanaf Varsseveld naar Dinxperlo wat werd gesloten in 1942. Tegenwoordig Dinxperlo heeft 7.000 inwoners en heeft ook een eigen centrum met winkelen. Zelfs een eigen openluchtzwembad er is in de gemeente.

Wanneer heb ik dat geweten dan zou ik nog een beetje zwemmen want ik had mijn zwembroek meegenomen. Maar ik dacht, dat een heel deel van de stad heeft geen openluchtzwembad.

In het centrum heb ik nog de kranten “De Gelderlander” en “De Telegraaf” gekocht en ook iets gegeten. Ervoor was ik nog aan de hoofd bushalte van Dinxperlo. Ik wiste al er is ook een buslijn (C7) uit Duitsland, van Bocholt.

In het centrum hebben mensen van de administratie nog voor een feest opgezet. Vanaf 16 uur tot 22 uur de mensen in Dinxperlo vierden iets op het centrumplaats. Maar zoveel tijd had ik niet gehad. Ik denk ook altijd dat de delen in Nederland zijn vereenzaamd dan in Duitsland. De Duitse stad Isselburg waardoor ben ik met de fiets gereden had 10.000 inwoners en was rustiger dan de begraafplaats van Essen.

Mijn fiets bij Jumbo

Na een pauze ben ik nog naar Jumbo. Hier had mijn fiets niet moederziel alleen geparkeerd. In Duitsland bijvoorbeeld in her Roergebied is dat als regel. Ik heb de fietstas nog met voedsel van Jumbo gevuld.

Via de rustige Isselburg ben ik tot de treinstation “Empel-Rees” gereden en heb hier op de stoptrein RE19 naar Oberhausen gewacht.

In Essen bij supermarkt waar ik regelmatig inkoop, zijn drie waterflessen in de fietstas geland. De eerste vracht voor de tas in zijn leven met mij.

Kommentare sind geschlossen.