Het is ingewikkeld

Het is ingewikkeld

De afgelopen dagen waren heel ingewikkeld. Nu denk ik dat ik breng weer in kaart. Mijn rijbewijs is weer da. Dit verloor ik in de middel de september misschien op een parkeervlak in Bochum. Ik was in de buitenbad in Höntrop en misschien da de rijbewijs is in het gras gevallen.

In Duitsland je moet naar de administratie voor verkeer gaan en dan 72 Euro betalen en natuurlijk enkel schriften onderschrijven. Tot de nieuwe rijbewijs aankomt je moet met een extra rijbewijs gaan maar dit kost nog 4,50 Euro. Daarna er is een heronderzoek met de administratie in Flensburg waar deze administratie verzamelt de punten voor de delicten in de verkeer. Daarna gaat de order naar Berlijn waar de kaart werd gedrukt.

Na 4 weken was de rijbewijs in de brievenbus. Nu kan ik ook weer naar de Nederland gaan met de auto of naar België.

Sinds mijn ontslag uit de oude baan breng ik de oude houten uit de kelder van mijn woning naar een grot afvalbrengstation ieder dag. In de achterbak doe ik de hout en tot ik denk dat is genoeg voor vandaag. Het afvalbrengstation heeft een afstand van 4 kilometer zodat ik moet niet lang gaan. Tot dusver heb ik niets betaald.  Vandaag ben ik helaas met een hout op de ladder gevallen zodat ik heb nu een kwetsuur in mijn knie. Ik heb me al geërgerd wegens mijn onhandigheid.

In Essen waar ik woon er zijn twee grote afvalbrengstations, ten noorden van het centrum in Altenessen en zuidelijk van het centrum een in Werden. Het bedrijf (een bedrijf van de administratie) heeft ook kleine stations maar daarheen je kunt niet alles brengen. Natuurlijk er is ook een service voor grote dingen die je kunt voor de huisdeur brengen en het bedrijf komt na een aanmelding.

Maandag was ik op de arbeidsbureau in het centrum van Essen waar ik heb met mijn consulent gesproken wegen te vinden voor een nieuwe baan en ander dingen. Het eerst had ik grote problemen met deze vrouw maar inmiddels er is een goede relatie.

En gisteren is ook de nieuwe cursus voor de Nederlands taal verdergegaan. Wegens de vakanties er waren niet de cursus in de volksuniversiteit. Altijd voor de cursus ontmoet ik nog met mijn oude Spaans docente en wij praten een beetje in Spaans. Zij zit ook met hun dochter op de stoel die is ook docente voor Spaans in de volksuniversiteit. De docenten komen uit Bolivië en zij had ook een spreekbeurt gehouden over hun land in volksuniversiteit voor enkel jaren. Spaans heb ik voor 8 jaren geleerd en ik heb nog contact met de docente. Natuurlijk er was ook een pauze van enkel jaren.

Kommentare sind geschlossen.