Venlo op 13.08.2016

Venlo op 13.08.2016

Ik was weer in Venlo, in de Nederlandse stad aan de Duitse grens.  Op het ogenblik het is ook geen kunst want de stad is ideaal voor de inkoop van Nederlandse zaken. Helaas denk ik altijd Venlo is vaak ook een Duitse stad want Ik luister alleen Duits in de winkelstraatjes.

Daarom verliet ik het centrum na de inkoop van de Belgisch krant „Het Nieuwsblad“. Op die datum waren de winkelstraten om 9 uur nog verlaten.

Ik ging de Golziusstraat naar oosten richting Familiekerk aan de Belletablestraat. Na enkel minuten bereikte ik de supermarkt Jumbo en sloeg rechtsaf in de Groenestraat ten noorden. Venlo presenteert hier anders als in het centrum. Bij de T-aansluiting, een type voor een kruispunt, Schaapsdijkweg heb ik de streek gefotografeerd. Venlo met velden ken ik niet. Op de Schaapsdijkweg ben ik naar het centrum teruggegaan maar aan de Heilig Hartkerk nabij de Gelrdeplein. In de supermarkt „Plus“ was ik niet maar in de kleine kiosk tegenover van de supermarkt. Ik volgde de straat Straelseweg naar het centrum.

De winkelstraten van Venlo waren nu gevoeld met Duitse. Al aan de supermarkt „Plus“ rukten veel wolken aan en het weer was niet zo fijn. Aan de Tegelpoort was ik nog bij Jumbo om enkel lekkertjes te kopen en daarna nog in de boekwinkel vaan de VVV. Hier heb ik nog het boek van de ANWB gekocht met veel teksten over de Nederlandse Rijbewijs B (een Theorieboek) want ik wil graag de volgende keer met mijn auto naar de Nederland rijden en dan moet ik weten wat kan ik doen of niet.

Voor einde september wil ik aan de zee. Tot nu toe zijn de steden Urk (Flevoland) en Harderwijk (Gelderland) een groot favoriete voor mij. Huizen (Noord-Holland) is een alternatief. De route zou ook niet te lang zijn voor drie dagen.

In september begin ook weer mijn nieuwe Nederlands cursus in de Duitse volksuniversiteit. Ik zal met B1 beginnen.

Kommentare sind geschlossen.