Venlo op 16.04.2016

Venlo op 16.04.2016

Ik was gisteren in Venlo – weer, met de treinen van Essen. Maar de heenreis was met de Duitse spoorwegen weer een groet probleem. De Duitse spoorwegen controleren aan dit weekend de bovenleiding naast Duisburg zodat vele treinen uitvallen van Essen naar Duisburg. Maar in Duitsland er is alleen een kleine melding in een vitrine op het perron en een kleine smal indicatie op het bord. Tot Viersen ben ik langer gereden in vergelijking eerde reizen.

De Duitse stoptrein van Viersen naar Venlo moest nog 10 minuten wachten op spoor tussen Viersen en Dülken. Hij liet één goederentrein en één ICE door want tussen Viersen en Venlo er zijn nog een deel met één spoor. Wegens de bouwplaats in Utrecht rijden de goederentreinen en ICE´s niet op de sporen naar Emmerich maar via Venlo/Eindhoven.

Gisteren was zaterdag en ik geloof dat heel Duitsland was in Venlo want ik heb weer meer Duitse gehoord dan Nederlandse. Het beperkt alleen op het centrum want buiten er zijn niet zo veel Duitse.

De wandelweg naar het centrum van Venlo langs de Maas
De wandelweg naar het centrum van Venlo langs de Maas

Aanvankelijk was het weer nog droog en koud (de wind was soms heel koud) maar in Venlo het weer knapte op en de zon scheen. Veel mensen droegen ook korte sportbroeken voor te fietsen of hardlopen.

Deze keer heb ik ook niet de supermarkt “Albert Heijn” gevonden (ten zuiden van het station). Ik hou van dit bedrijf. Ik weet niet waarom. Natuurlijk ga ik ook naar Jumbo, Plus of Coop maar Albert Heijn is het best. Spar is niet mijn supermarkt. In België was ik enkel keer in Spar maar de supermarkten zijn een beetje komiek.

Na mijn etentje in het dezelfde restaurant in Venlo dan de laatste keer het begon te regen. In het begin alleen enkel druppels maar later als ik heb nog in het stationsgebouw gewacht op de trein naar Duitsland, het hemelwater was sterker.

Daarvoor was ik nog in kleine boekwinkel met oude boeken. Ik wou een kleine roman te vinden voor lezen. Gewoonlijk les ik alleen de kranten (deze keer heb ik alleen de Belgisch krant “Het Nieuwsblad” met de editie “Oostende” gekocht) en folders van Jumbo of Albert Heijn maar geen boek. In dit antiquariaat heb ik een jeugdroman gevonden met de naam: “Frits Deelman en de atoomduikboot” door Leon Rousseau, uitgegeven van 1956.

In de avonduren heb ik nog de Belgisch Radio Eén met de Belgisch voetbal geluisterd. Het is altijd heel leuk te luisteren hoe spelen de Belgische voetballer. Het is al een aanwensel dat ik iedere zaterdag de Belgisch voetbal luister. Maar ik luister ook de NPO Radio Een en les de Nederlandse kranten online.

Kommentare sind geschlossen.