01.11.2015 Oostende (5) terugreis naar Duitsland

01.11.2015 Oostende (5) terugreis naar Duitsland

IC naar Eupen
IC naar Eupen

Op 01.11.2015 ben ik naar thuis teruggereden. Van het onderdak ben ik te voet naar de statie van Oostende gelopen. Eigenlijk wou ik nog een krant of tijdschrift kopen maar het stationskiosk was om 9.30u of wegens Allerheiligen nog gesloten. De IC-trein stoot reeds op spoor zodat ik moet nog instappen. Vanmorgen ben ik met de IC-lijn 01 direct naar Welkenraedt gereden en daarna naar Duitslands, geen bus in Brussel of Antwerpen.

Aanvaart op de statie Brussel-Noord
Aanvaart op de statie Brussel-Noord

Deze keer ben ik met een trein gereden, dit is getrokken worden van de locomotief Siemens ES 2007. Deze lijn stopt in Brugge, Gent, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Leuven, Luik, Verviers-Centraal, Welkenraedt en Eupen. Dat is de enkel lijn dit in alle tree talen (Vlaams, Frans en Duits) in België rijdt. Eigenlijk zou ik in Verviers-Centraal overstappen in de L-trein naar Aken want de IC stopt naast de L-trein aan dezelfde perron. In Welkenraedt je moet het perron verwisselen zodus trap neer en trap omhoog. De L-treinen worden met de motorwagen MS66 Serie bedient. Voor December 2014 er was een Interregio-lijn van Aken naar Luik dit had ik ook vaak gebruikt. Tegenwoordig de L-treinen rijden van Aken naar Spa. Maar de ik zou wensen dat de IC-lijn uit Oostende naar Aken zou rijden en de L-treinen naar Eupen. Vroeger er was een treinlijn Keuken-Oostende. Maar ik denk de relatie Aken-Oostende is niet mogelijk want de Deutsche Bahn AG moet het perron in Aken nog doortrekken voor de vele wagons. En de vraag is was zou passeren met het station Hergenrath? Geen stop?

In Aken, Mönchengladbach en Duisburg ben ik overgestapt naar Essen.

Kommentare sind geschlossen.