16.06.2015 Roermond in Limburg

16.06.2015 Roermond in Limburg

Roermond waterkant
Roermond waterkant

Vandaag was ik in Roermond in de provincie Limburg in ten zuiden van Venlo. Van Essen (Duitsland) moest ik in Duisburg, Viersen en Venlo overstappen. Ik zat mee met mijn trein van Duisburg naar Viersen want ik nem altijn een eerdere trein naar Viersen. De ander trein had een vertraging van 20 minuten gehab zodat ik zou in Viersen 40 minuten hebben gewacht.

In Venlo kocht ik het kaartje naar Roermond. Om 10.04 uur de trein van Veolia vertrokt met halten in Tegelen, Reuver en Swalmen naar Roermond.

De stad ligt ook aan de waterkant van de Maas. Het eerst was ik bij Randstad om zich te informeren naar bedingen de salaries in Nederland en hoe je kan een sollicitatiebrief schrijfen. De medewerker van Randstad heeft me enkele adressen gegeven waar ik nakijken kan. Natuurlijk heb ik Nederlands gesproken.

Daarna makkte ik het mooie centrum onzeker. Door een kort bezoek met mijn vader voor 2 jaren ken ik het centrum. Gelukkig vind ik ook een omvangrijke boekenwinkel waar ik heb de kranten  « de Limburger » en de Belgischen « Gazet van Antwerpen » en « de Standaard » met een tijdschrift. Later ik kun nog een fantatische reisgid van Zeeland vinden want misschien ik ga voor 7 dagen naar Breskens rijden. Dat is een kleine stad in Zeeland-Brabant ten zuiden van Vlissingen.

Op het raadhuisplein verzamelden zich veele militairen om te iet makken. Het is vreemd dat militairen moeten een kleinen truck samenhokken en vinden dat nog lekker.

Voor het beroemd Outlet-centrum in Roermond ate ik een groote pizza met kip, spek en verschrillende sarten groenten. De mooie excursie liep af na een korte wandeling aan de waterkant van de Maas.

Natuurlijk was ik nog in Albert Heijn. Een Nederlandse excursie zonder « Vla » kun ik me niet meer maak bekend aan. Albert Heijn is ook een mooie supermarkt. 🙂

Om 14.06 uur vertrok ik Roermond en kwam om 16.22 uur in Essen-West aan.

Kommentare sind geschlossen.