21.08.2017 Zwemmen in Klarenbeek

21.08.2017 Zwemmen in Klarenbeek

Voor de rest week de T-shirt waren niet genoeg, zodat ik wou nog een inkopen. Het is altijd ook een goed denkbeeld in buitenland na nieuwe kleding te zoeken. Ik heb ook beslist de jonger vrouw uit Ede te vergeten.

Ik ben een fan van Declathon. In het begin dacht ik dit goedkoop winkel de kleding is niet goed maar ik heb me overtuig want in tegenstelling tot ander sportwinkel heeft Declathon veel kleding met verschillende kleuren. Mijn kleding zult niet altijd zwart zijn. Dat is saai.

Declathon is in de Rijnhal bij het sportcentrum en de winkel omvat het heel gebouw. Ik dacht, de winkel is klein en achter is een groot loods voor de producten.

Dikke neus! Er zijn vele artikelen en alle waren heel leuk. Ik heb me een T-shirt voor 9,99 Euro gekocht. Hier heeft Declathon ook de T-shirt voor zwemmen met UV-bescherming. Maar ik denk ook een normaal T-shirt is genoeg.

Op terugrit van Declathon was ik nog kort in het winkelcentrum Kronenburg en in de stadsdeel Malburgen Oost bij Aldi. Ik wou een keer de winkel van de gebroeders Albrecht, Karl en Theo, uit Essen-Schonnebeck. Bij producten dat ik ken had ik een aandacht gedaan. De Riviercola in Nederland is waterhoudend. Ja ik heb het gedronken maar er is geen smaak.

In mijn onderdak heb ik mijn badbroek aangekleed en ben een uur later naar het buitenbad Klarenbeek gefietst. Op een berg ligt dit zwembad waar er is een groot parkeerplaats voor fietsen en auto’s en de entree kost 4,80 € voor volwassen.

De ingang, paskamer en toilet zijn op een klein heuvel terwijl de ligweide en zwembekkens zijn in een klein dal. In de groot zwembekken er is een glijbaan en twee sprongtoren. Hier is het water voor de eerste keer nog fris. Ik ken uit Duitsland dat er zijn voor de zwembekkens nog douches waar je kunt zich afkoelen voor de watertemperatuur. Maar wanneer je bent in de frisse water van het buitenbad Klarenbeek d’r in dan het is heel mooi.

De badhanddoek was van de onderdak. Eigenlijk wou ik de groot badhanddoek van thuis meenemen maar deze zomer had alleen 1 of 2 dagen hitte gehad en met een reis met de fietstassen men moet denken wat is belangrijk.

Er was ook een fraai vrouw met kinderen da (zij droeg een rood-zwart zwempak. Ik vind altijd nog zwempakken mooier dan een bikini. Ze hebben nog nobele elegantie).

Hier in dit zwembad er was geen verbod te fotograferen. In Duitsland bijna alle zwembaden hebben een verbod voor fotograferen. Vele mensen in Duitsland voelen zich gestoord wegens de velen smartphones en de mogelijkheid voor de fotografie. Ook aan Duitse strand er is een verbod te fotograferen.

Na het zwemmen ben ik deze keer droog naar het winkelcentrum Presikhaaf gereden. Deze keer het eerst door het park Presikhaaf. Het is geen bijzonder park maar ik hou van parken met een beekje. Ik vond dit winkelcentrum ook mooier dan Kronenburg want hier is alles nabij. Bij Bruna heb ik nog de Nederlandstalig woordenboek van vanDale gekocht. Eigenlijk wilde ik de van Prisma maar de woordenboek van vanDale heeft van iedere werkwoord de verbuigingen met diezelfde prijs als Prisma. Bovendien ik wilde ook een boekje van vanDale want in mijn oude bedrijf heb ik voor collega’s altijd veel boeken van deze firma bestelt.

Ik was nog in het centrum (de fiets was deze keer al in de kelder van de onderdak) maar alle winkel sluiten hier om 18 uur. Vandaag is maandag zodat ze ook eerst tussen 11 en 12 uur openen.

Willemsplein met de lijn 1 naar Oosterbeek

Aan de Willemsplein heb ik nog veel de trolleybussen fotografeert op trap. Langs aan de oever van de Nederrijn heb ik nog een vrouw hardlopen gezien. Daarvoor was een vrouw met een blauwe hardloopbroek door het centrum gegaan. Me opval altijd positief want ik denk het is ook inmiddels goede kleding om door de dag te gaan. Voor me er is geen strikt schifting tussen de “normale” kleding en sportkleding in de vrije tijd. Op kantoor of in een bank of voor belangrijke feesten het is natuurlijk een ander ding maar voor de vrije tijd, voor boodschappen doen waarom niet?

Op Nederrijn
Kommentare sind geschlossen.