22.08.2017 Zutphen, zwemmen bij Giesbeek

22.08.2017 Zutphen, zwemmen bij Giesbeek

Mijn beslissing van gisteren was dat ik vandaag met de fiets naar Zutphen zal rijden. Vanaf Arnhem zijn het 25 km. Aan deze warm dag heb ik mijn badbroek (ik wilde nog op terugreis nog ga zwemmen), ¾ nauw zwarte sportbroek en korte zwarte sportbroek daarboven en een blauw-zwaarte T-shirt. Ja ook ik ben eigenzinnig. Maar het leven is te kort om zich alle regels voor de correcte kleding te capituleren.

Mijn plan voor de heenreis was vanaf Arnhem via Velp, Rheden, Dieren en Brummen naar Zutphen te rijden.

Om 7.45 uur ben ik hier vertrokken. Het was nog heel fris. Ik ben vlot naar Zutphen dankzij de goede kwaliteit van de fietspaden in Nederland. Het was ook een leuk reis, langs de treinlijn en de N348. Voor de stadsgrens van Zutphen je moet nog de Cortenoeversbrug oversteken. De Nederlandse hebben hier en groot fietspad gebouwd. Heel mooi ook de bereikbaarheid met een goed oprit. De afrit aan Bronsbergen in Zutphen was ook gezapig.

2 uur heb ik nodig tot Zutphen. Al bij mijn aankomst in Zutphen heb ik een heel mooie meid (ongeveer 25 jaar oud) met een groot hoed gezien. Zij droeg ook een broek voor ruiters maar hun paard was deze keer een fiets. Maar zij heeft in gedachten verdiept zodat zij me niet bemerkt.

Het centrum van Zutphen is met veel oude huizen. Heel mooi. Er zijn natuurlijk ook veel parkeerplaatsen voor fietser. Voor een korte tijd was ik in een antiekwinkel en kocht twee oude boeken. Ook hier heb ik weer de opmerkzaamheid van een meid ontvangen. Ik weet niet of het was mijn kleding of mijn sportiviteit. Hier heb ik de kans verdaan een gesprek te beginnen want zij was geen medewerker van een bedrijf waar je moet vrolijk moet zijn.

Berkelpoort

Ik heb de Berkelpoort en centraal station bezichtigd en ander hoogte gebouw wat ik dacht het zou een sterrenwacht. Maar het was een normaal woonhuis aan de Emmalaan. Misschien het was een mal een watertoren

Om 12 uur heb ik dan eindelijk iets te eten nabij wijnhuistoren. Het centrum heb ik daarna verlaten omdat ik wilde nog ga zwemmen en ander dorpen zien. De terugreis zou via Baak, Steenderen, Doesburg, Giesbeek zijn. Over de zuidelijk uitgang van Zutphen ben ik de N314 langs naar Baak en daarna naar Steenderen. Ik heb een keer gestopt omdat ik wilde proberen zonder schonen te fietsen. De schonen heb ik in de fietstas gedaan. Wanneer je heeft geen haast dan het is heel mooi, maar wegens mijn trapper ik kon je grote snelheid opbouwen. Daarom zeg ik voor een leuk langzaam fietstocht heel goed maar wanneer je wilt snel fietsen het is niet zo goed.

Ik heb dan toch de schoenen weer aangekleed maar ik wilde ook alleen een keer proberen. Vanaf Steenderen ben ik snel naar Doesburg gekomen. Opvallend was dat hier veel oude mensen waren. Doesburg is ook een oude Hanzestad met veel oude gebouwen. Maar het toch overvol voor me zodat ik verder ging.

Rhederlaag

De Rhederlaag, het meer bij Giesbeek heeft gelokt en de mogelijkheid te zwemmen. Via de Barend Ubbinkweg, Bingerdenseweg je komt uit op N338 naar Giesbeek. Een goede mogelijkheid te zwemmen is aan Havenweg. De autobestuurder moeten hier 6 Euro betalen voor de parkeerplaatsen, de fietser niet. Hier is een groot deel voor zwemmers. Er is een ondiep kreek voor kinderen. Hier was ik het eerst in het water maar ik moest veel gaan.

On een aanwijzingsbord stond dat er een aflopend plaats aan dit meer. Ik ben met de fiets over de weide daarheen gegaan. Hier was ik snel in het water.

Ik ben mijn heel kleding in het water. De stof is gering zodat er zou een een zwemkleding zijn en bovendien het was warm. Tot Arnhem was de T-shirt en ook de broek weer droog zodat geen probleem met de natheid. Ik moest het nog uitnutten want in Duitsland bijzonder in Essen er is niet een officieel mogelijkheid in een meer te zwemmen. Een meer, ongeveer 20 km van min woonhuis het is officieel verboden te zwemmen (Heidemeer in Bottrop) en in ander meer (Baldeneymeer in Essen) er is een plaats waar het is zo groot dan een peuterbad in een zwembad. Er zijn da mensen in het water die controleren of alle niet over de kant zwemmen. Eigenlijk het is gelukkig dat je kunt hier zwemmen want de administratie had 4 of 5 jaar de waterkwaliteit gecontroleerd. Het water is netter dan voor 30 jaar waar er waren nog vele officiële mogelijkheden te zwemmen dan vandaag. Maar de Duitse administratie onderzoeken het liefst eerst 3 of 4 jaar of alles is correct. Ook vandaag in dit zeemplaats waar je moet entree betalen, je kunt alleen zwemmen wanneer alle correct is.

In Duitsland word altijd met onbekend wieling geargumenteerd. Eigenlijk is uit zicht van een Duitse administratie ieder rivier, meer, zee heel gevaarlijk.

Daarom er was een goed mogelijkheid in Nederland met de volle kleding te zwemmen. In Duitsland ophalen de mensen voor zijn neus alleen op de kleding op straat en er was een groot debatje over de kleding van buerkini (burkini) en lange zwembroeken voor mannen. Dat de Nederlandse mensen trainen wanneer er zijn nog jong (ABC-Zwemlessen) met kleding te zwemmen, dat kennen de Duitse niet. Er zijn in Nederland ook cursus waar de mensen kunnen trainen hoe zij kunnen redden wanneer een auto waar de mensen dragen de normaal kleding, in het water valt. Dat doen zij in een normaal zwembad.

En daarom het is ook heel normaal wanneer iemand zwemt met de normaal kleding in het water.

Met mijn natte kleding ben ik dan op fiets naar Arnhem gereden. Aan de stadsgrens van Arnhem was zij ook weer droog.

Kommentare sind geschlossen.