Amsterdam luchthaven op 25.05.2017

Amsterdam luchthaven op 25.05.2017

Gisteren was ik in het luchthaven van Amsterdam. Ik ben met de treinen van Essen (Duitsland) naar Amsterdam gegaan en in Viersen en Venlo overgestapt. Sinds de afgelopen jaar je kunt met de trein vanaf Venlo naar Amsterdam luchthaven rijden. Daarvoor de trein reed direct naar Den Haag wat ik ook heel mooi vond. In Eindhoven wordt deze trein gecombineerd met een ander trein uit Heerlen. Twee uur is de reistijd vanaf Venlo naar luchthaven van Amsterdam.

In het luchthaven er is nog niet de toegangscontrole als in andere stations in Nederland. Het eerst heb ik de bezoekersterras gezocht want ik in de Internet gezien dat ook het luchthaven heeft een. Maar deze is verborgen bij de eerste aanblik. Ik heb het desniettemin gevonden. Het entree is gratis zodat je kunt meermalen op het terras.

Hier je heeft een uitkijk op de vliegveld waarop de vliegtuigen van KLM en Delta staan. Natuurlijk er zijn ook andere vliegmaatschappijen bijvoorbeeld American of British Airways, Alitalia, China Southern Airways of Emirates etc.. Emirates komt hier ook met de Airbus A380.

Nu in de zomerseizoen op de terras schijnt de zon direct in het gezicht zodat de voorwaarde voor de fotografie zijn niet zo goed.

Op de terras er is ook een oude Fokker 100 van KLM opgesteld wat je kunt ook bezichtigen met de originele cockpit en luisteren naar de omroep van de verkeerstoren. Ik heb het geluisterd maar ik wist niet of er is actueel of opgenomen uitzending. In de vele luchtvaart video’ s in YouTube luister ik ook heel graag de conversatie van de piloten.

Naar de eerste keer op het terras was ik nog in de terminal en heb nog de kranten van eergisteren gekocht en gewandeld door het luchthaven.

Dan heb ik in de terras restaurant iet gegeten. Het was een snelbuffet. Daarna was ik nog een beetje op het terras om de veranderingen te zien. Ik ben verbaasd dat in Amsterdam zo veel vliegtuigen van Delta (Air Lines) zijn. Ik weet nu ook waarom. Vroeger was KLM en Northwest Airlines (ex ICAO-Code: NWA, IATA-Code: NW) een partner. Na de fusie in 2008 van Delta en Northwest is dan ook Delta een partner van KLM.

Ik heb de terugtocht om 13.48 uur met de trein aanvaard en ik heb ook gezien, dat de deel van de trein voorop naar Venlo is. Het achterdeel rijdt naar Heerlen. Op het scherm in het station van luchthaven was dat ook zo. Helaas de schermen van Utrecht en ’s-Hertogenbosch hadden een ander zicht. Het eerst in Eindhoven het was klaar. De voorst deel rijt naar Venlo en de ander deel naar Heerlen.

Railen in Nederland is zo heel mooi en ieder keer wanneer ik met de Duitse treinen rijdt denk ik, ik ben in ander wereld. Dat begint al met het overtrekken van de grens. In Kaldenkirchen, een deel van de stad Nettetal, je kunt sinds jaren een afgebrand huis aan het station zien. Niemand in Duitsland doet pogingen om het te verbeteren.

Kommentare sind geschlossen.