Een weekend heel goed

Een weekend heel goed

Dit weekend was heel goed. Het was heel warm en droog.

Op zaterdag was ik eerst in het centrum van Essen om de nieuwe kleding te kopen. Inderdaad vond ik ook drie nieuwe T-shirts in de warenhuizen. Een T-shirt voor 9,99 Euro bij Declathon en twee bij Kaufhof voor 14,99 Euro en 19,99 Euro.

`S middags was ik nog an het luchthaven van Düsseldorf. Dat was een spontaan idee van me. In de zomer wanneer het daglicht is zo lang zo dat je kunt nog veel doen ’s avonds. Natuurlijk ik ga iedere dag naar het luchthavenstation om naar het werk te gaan, maar op de terras zijn en de vliegtuigen te kijken, dat kan ik niet iedere dag doen. En ik wou nog het druk verkeer zien. Maar op deze avond er zijn niet zo bijzonder. Alleen een Airbus A330 van Turkish Airlines was iet bijzonder voor de rest niet zozeer.

 

 

Spontaan ben ik nog met de buslijn 760 naar de stadsdeel van Düsseldorf, Kaiserswerth gereden. Kaiserswerth ligt aan de oever van de rivier Rijn en heeft een oudestad en is ook een stadsdeel voor de mensen die meer geld hebben dan andere mensen. Aan de oever van de Rijn ben ik naar Bockum gelopen, een stadsdeel ten noorden van Kaiserswerth en vanaf da met de metro (dat rijdt niet ondergronds) U79 terug naar Duisburg centraal station en daarna terug thuis.

Gisteren morgen ben ik vroeg op morgen met de Nachtexpress NE2 en de trein lijn S1 naar de meren van Duisburg-Wedau gereden. Zuidelijk van het centrum bij de gegoede burgerlijn is een grote zone van veel meren, dit zijn afgezoomd met vele bomen. Je kunt hier heerlijk zwemmen.

Dit heb ik ook gedaan. In zomermanden de oevers zijn steeds heel gevoeld met mensen zodat je moet vroeg gaan om nog een goed plaats te vinden. Een marathon aan de meer hielp me dat het was niet zo gevoeld want de parkeerplaatsen voor de auto’s waren niet bereikbaar. Met mijn normaal korte broek en één T-Shirt zwom ik een beetje. Het was heel heerlijk de natte stof aan de huid te voelen. Voor me geen probleem.

 

Na het zwembaden ben ik weer blootsvoets naar de treinstation Entenfang gegaan. Dat klopt, ik ga ook in de zomer, heel graag zonder schoen door de wereld. Voor me het is een heel mooi gevoel want de ervaring is dat je kunt zo veel nieuwe impressie doen. Dat grenst aan het ongelofelijke. Helaas er zijn heel kiezelstenen op de paden. Op de warme (of heet) beton er is geen probleem.

 

 

Van Entenfang (er is ook klein meer) ben ik met de stoptrein (RB37) naar Duisburg centraal station gereden en daarna thuis.

Kommentare sind geschlossen.