Fietstocht Venlo-Venray-Boxmeer-Gennep-Goch

Fietstocht Venlo-Venray-Boxmeer-Gennep-Goch

Gisteren was ik met de fiets in Nederland. Dat wil zeggen ik ben met de Duitse treinen vanaf Essen naar Venlo (overstappen in Viersen) gereden.

Ik was al om 7 uur in Venlo. Zo vroeg was ik nog niet in Venlo wegens een tocht. Maar ik wilde ook iet doen, met de fiets vanaf Venlo ten noorden rijden. Het eerst dacht ik, dat ik Venlo is heel groot want het bedrijfsgebied is hier heel groot. Bezoekers reduceren Venlo alleen op de het centrum. Ik had dat ook gedaan in het recente verleden.

Van Venlo ben ik naar Horst gereden. Hier was ik al een keer met mijn oude auto. Maar ik kon nog enkel straten herkennen. De ingezetenen hebben nog geslapen of met de fiets naar school. Vele jonkies en meisjes kwamen me tegemoet. Maar ik heb niet verstaan waarom ze kwamen in groepen. Ook niet getweeën of gedrieën maar veel 6 personen of meer. Hebben ze een gemeenzame afspraak of het is willekeurig?

Vanaf Horst ben ik op Venrayseweg via Castenray, Laagrieboek, Leunen naar Venray gereden. In Venray waren de winkels nog gesloten. Het was ook eerst 8.30 uur.

Daarom was ik niet lang in Venray en ik ben met de fiets verder berijden. Overloon was mijn volgende doel. Overloon is al een deel van de gemeente Boxmeer wat al in de provincie Noord-Brabant ligt. Nee in de oorlogsmuseum was ik niet want het was nog heel vroeg. Ik was ook in een bakkerij maar het assortiment was voor me niet zo goed. Er waren veel droge broodjes niet iet te eten op fiets.

Heilig Antonius Kerk in Sint-Anthonis

De volgende 5 km tot Stevensbeek, een deel van de gemeente Sint-Anthonis waren niet zo interessant.

Sint-Anthonis ligt westelijk van Boxmeer, is een kleine gemeente met twee supermarkten. Jan Linders en EMTé. Ik lees nu er zijn 131 supermarkten in Nederland en gisteren heb ik het eerste nummer 1 (en twee later in Boxmeer) gezien. Jan Linders zie ik vak in Limburg maar in de ander provincies heb deze supermarkt niet gezien.

De gemeentehuis en Heilig Antonius Kerk zijn nog in het centrum. Dat was alles.

Behalve een omweg via Ledeacker en Rijkevoort je moet de N272 naar Boxmeer nemen. Langs de straat er zijn kleine straten waar ook auto’s rijden maar waar ook fietsen mogelijk is De weg gaat direct naar het station van Boxmeer en naar het centrum.

Boxmeer voetgangerszone in het centrum

Na een de Nederlandse maatlat is het centrum van Boxmeer modern. Ik was ook een beetje langer d’r omdat ik heb nog een kalender van VanDale gezocht en de fiets heb ik in een zijweg geparkeerd. In Nederland heb ik geen probleem dat ik de fietstas op mijn fiets laat wanneer ik parkeer. In Duitsland wegens de weinige fietsen doe ik dat niet. De scheurkalender is voor 2018 dat heb ik op vakantie in Arnhem of in Zutphen gezien. Maar heb ik hier niet gevonden. In Boxmeer er zijn geen Bruna en de enkel tijdschriftenwinkel had alleen een klein assortiment. Wegens mijn interesse in de psychologie koop ik ook de Nederlandse tijdschrift.

Bij Albert Heijn op steenstraat heb ik nog plastic schotel met fruiten gekocht. Sinds mijn rit in Arnhem koop ik dit heel graag. Er is beter dan lekkertjes. Bij sommige schotelen zijn er ook vorken maar deze keer niet zodat nog plastic schotelen in mijn winkelwagen zijn gekomen.

Wat storm. Er is geen fietsbrug op A77 (autosnelweg noordelijk van Boxmeer, met een directe aansluiting an de Duitse A57 naar Krefeld en Keulen) over de Maas. Daarom ben ik dan door Beugen en de zuidelijk deel van Oeffelt over de brug van de N264 gereden. Oeffelt was van geen waarde voor een bezoek. Gennep was mijn volgende doel, een gemeende met 17.000 inwoners en een groot verleden.

In plaats van bussen er was hier ook een treinverbinding met Duitsland. Een stoomlocomotief van Duitse nummer BR94 staat nog voor de ingang van de gemeente.

Water fonteinen voor de afkoeling van het lichtnaam in Gennep

Het eerst was ik in het centrum. Voor het centrum er is een waterfontein waar ik heb mijn schoenen uitgekleed en was in het water wat was helaas al warm. Een stad zult altijd er gebruiken. Ik wilde me ook niet heel nat maken want ik wilde nog in het centrum.

Een waterfontein is niet alleen voor kleine kinderen ook voor volwassen maar helaas zijn denken altijd dat zij zijn te oud voor doorlopen omdat ze denken dat ze zijn welgemanierd. Duitse en Nederlandse misschien alle mensen met een ontegensprekelijk leeftijd zijn zo. Misschien hebben vele ook een probleem wanneer ander volwassen het doet.

Stadhuis met de VVV in Gennep

Naar een uitsmijter (ja nu ben ik ziek wegens de fipnoil) was ik nog in de VVV. Da heb ik het eerst gezien dat Gennep is weer in de provincie Limburg ent niet Noord-Brabant.

Om op de lange baan te schuiven Nederland te verlaten ben ik via Heijen naar Afferden gereden. Afferden is een deel van de gemeente Bergen. De N271 loopt langs aan het centrum voorbij. In de supermarkt “Superr”, een part van Spar heb ik nog een zoestofdrank gekocht. Daarop was een etiket van “Spar” zodat ik heb gecombineerd dat is een deel van Spar. Dat is een klein supermarkt met niet zo vele artikelen. Voor kleine stadsdelen het is ook een heel prima aanbieding. Alsook ik hou van Albert Heijn, de klein supermarkten vind ik heel leuk.

Het rest van Nederland heb ik nog de deelgemeente “Siebengewald” gezien. Direct daarna begint weer de verkeerssteentijd. Ook wanneer Siebengewald was geen groot deel van Bergen, er waren de straten hier nog heel goed. Direct naar de grens heb ik gedacht: “Duitsland, Steentijd“.

Gewelfde gemeenzame fietspaden met voetgangers tot de stad Goch op Neder-Rijn heb ik geprobeerd te rijden. De hele tij in Nederland waren een weldaad en nu in Duitsland ben ik in de steentijd. De stad Goch had nog de voordeel het is vlak zodat nog enkel mensen met de fiets kunnen rijden.

Goch is een stad op Neder-Rijn met 34.000 inwoners en veel vuil op straat bijzonder in het centrum. In Nederland was er nog netjes, in Goch lagen veel papier, glas en plastic bekers op straat hoe in het Roergebied. Ik dacht dat is alleen bij ons normaal.

Hier is ook een station met de trein RE10 vanaf Kleef naar Düsseldorf. De trein van het bedrijf „Nordwestbahn“ vanaf Düsseldorf naar Kleef had al een vertraging van 30 minuten. Ook privé bedrijven in Duitsland zijn geen uitzondering van grote vertragingen.

Mijn trein was op tijd en had zelfs twee wagons.

Eigenlijk is de snelle Regionalexpress (RE) ook een stoptrein want er stopt ook aan iedere station. In Krefeld ben ik in de stoptrein RB35 naar Duisburg overgestapt gelukkig op gelijkelijk perron en daarna in de RE42 ook op gelijkelijk perron naar Essen. Maar deze trein moest ook heel vak stoppen wegens problemen met de seinen.

Ik was heel moeit zodat ik heb niet veel gedaan.

Kommentare sind geschlossen.