Het zwembad Unterrath in Düsseldorf

Het zwembad Unterrath in Düsseldorf

Ik was gisteren naar mijn werkdag nog het zwemmen in het zwembad Unterrath (een stadsdeel van Düsseldorf). Het is een overdekte zwembad met een beetje attracties bijvoorbeeld een waterglijbaan, een kleine buiten bassin en één bassin met een watersproeier. Je kunt met zijn rug onder water stellen en dan het water genieten. Maar ik vind de waterstraal is een beetje te sterk.

Het zwembad Unterrath (in januari 2018)

Het bassin is niet groot voor het zwemmen want meestal wanneer ik was in dit zwembad een zwemgroep (kinderen) in de ondiep deel zodat je kunt niet door zwemmen.

Het entree kost 4,60 Euro voor een volwassen.

Eigenlijk wou ik in het buitenbad Gruga zwemmen. Eigenlijk had de administratie van Essen ook gezegd dat het buitenbad is voor deze weekend geopend maar in de laatste dagen zij hebben weersproken omdat de temperatuur van 16 graden is niet zomer genoeg. Maar de zon schijnt. Daarbij het was nooit een probleem in de afgelopen jaren met deze temperatuur.

Misschien het buitenbad Gruga zal open op 05.05.2018 maar wanneer er zal regenen aan deze dag het buitenbad zal niet open. Regen en zwemmen zo denkt de administratie is geen reden voor een opening voor een buitenbad. Het week moet ideaal zijn. In Duitsland en bijzonders in Noordrijn-Westfalen de administraties zullen worden meer voorzichtig.

Ik vind het niet goed. Ik heb me ook gebelgd bij de administratie van Essen met een email.

Natuurlijk het zwemmen in een meer is beter dan een gechloreerd buitenbad maar momentaan het water is nog te koud voor het zwemmen zonder wetsuit. Ik heb ook geen wetsuit. Ik heb twee jammers (badbroek), zwembril (gekocht in Appingedam, Nederland) en een badmuts.

Kommentare sind geschlossen.