Vakantie Breskens Dag 3 (12.08.2015) in Brugge

Vakantie Breskens Dag 3 (12.08.2015) in Brugge

Vandaag was ik in Brugge, in België. Na het ontbijt in de onderdak ben ik met de bus lijn 42 van Breskens veerhaven naar Brugge station gereden. Deze lijn verkeert in samenwerking met de Belgische De Lijn (witte bussen) en Nederlandse Connexxion (wit groene bussen en één blauw) van Breskens naar Brugge, Vlaanderen, België in 80 minuten voor 6 euro. In Zeeuws-Vlaanderen stopt de bus ook in Schoondijke, Oostburg, Draaiburg, Sluis en Sint Anna ter Muiden. Over de Belgische N376 bereikt de bus Westkapelle om dan naar Brugge afslaan. Mijn bus was gevuld met veel mensen die in Breskens veerhaven en in Sluis zijn ingestapt

Een kleine groep van 4 Engelsman en Engelse maakten zich vrolijk over Duitse woorden bijvoorbeeld: “Krankenhaus”.

Voor mij was er eerste keer in Vlaams.

Voor de rest was ik in Brussel, Bergen, Namen, Huy, Luik (4x), Visé, Verviers (2x) en Eupen in Waallonen. Nu naar Brugge met de bus. Aan het station heb ik de Belgische treinen gefotografeerd. Van Wilkenraed er is een treinlijn naar Oostende dit stopt ook in Brugge. Bovendien er zijn lijnen naar Zeebrugge, Blankenberge en Knokke-Heist.

Een vakantiebus van Connexxion rijdt van Knokke-Heist via Cadzand, Nieuwvliet naar Breskens.

station,Brugge
centraal station van Brugge

In het centraal station van Brugge heb ik ook de Franse kranten “La Libre” en “Le Soir” zodra “De Morgen” gekocht.

Het centrum van Brugge is gevuld met toeristen die hebben de stad geplensd. Ik dacht dat het centrum was vol maar er was heel gevuld. Ik hou niet van dat.

Er zijn veel winkelen maar ik kon niet de stadhuis te vinden. De stadhuis was een museum maar niet waar de burgemeester werkt. Ik dacht dat ik mijn sollicitatie in de stadhuis geef. Vanochtend er was nog heel zoel in Breskens, ook in Brugge. Maar later niet meer. Het eerst heb ik nog een belangrijk boek gevonden met de opschrift “NBN-Normen, efficiënte communicatie van VVKSO.” Dit boekje heeft 1,90 euro gekost. Er is ook een bijvoorbeeld met een sollicitatiebrief uit 2012.

Een deel van Brugge
Een deel van Brugge

Na een paar uren vertrok ik naar Breskens met de lijn 42. De bus stopt ook in Sluis, de kleine broer van Brugge in Nederland want veel mensen zijn uitgestapt. Daartegen is Ooostburg rustig ik zou daar te wonen.

Kommentare sind geschlossen.