Vakantie Breskens Dag 5 (14.08.2015) in Vlissingen

Vakantie Breskens Dag 5 (14.08.2015) in Vlissingen

Vrijdag 14.08.2015 ben ik in Vlissingen geweest.

Eigenlijk wilde ik alleen in Breskens zwemmen. Het weer was niet zo goed voor de zee zodat ik was in een overdekte zwembad. In de vakantiepark in Breskens er is een zwembad maar het was alleen een recreatiebad niets te zwemmen. Om deze reden ben ik met de veerboot naar Vlissingen gevaren omdat ik heb gewet dat er is een Vlissingen. Met mijn korte broek en een T-shirt ben ik van de veerhaven naar zwembad gelopen. Op pad heb ik ontzettend gezweet. Een natte T-shirt van het water is niet zo erg hoe door en door bezweet T-shirt. Naar 45 minuten het zwembad in zichtbaarheid.

Het water in de recreatiebad en wedstrijdbassin was heel goed. In Nederland de mensen dragen ook een badpak (de vrouwen) of een zwembroek (de mannen). De badmuts is niet verplichtend.

Ik was nog één of twee huren in het zwembad voordat ik naar Vlissingen wilde gaan. In de kast zag ik dat mijn bril niet was in de schonen. Normalerwijze doe ik de uur en de bril in de schonen. Het eerst dacht ik, dat ik heb de bril al in Breskens vergeten. Soms ik verlaat het huis en voel eerst buiten dat ik mijn bril niet heb.

Na ja. Ik zou aan de kassa kunnen vragen maar ik dacht, dat ik heb het vergeten. Dat is niet erg bovendien de bril is ook 7 jaar oud en is kapot sinds 4 jaar. Het was alleen een kwestie van tijd tot de bril is heel kapot. Al in Breskens heb ik zij gevallen laten.

Te voet ben ik naar Vlissingen gegaan want ik wilde nog fotographeren. In de winkelstraten van Vlissingen ik heb mijn persoonlijke watervoorraad verzadigd. Bij een boekhandel heb ik nog een Nederlandse grammaticaboek gevonden. Aansluitend was ik nog aan de strand van Vlissingen.

Vlissingen haven
Vlissingen haven

Aan de strand van Vlissingen en natuurlijk ook van de ander waterkant in Breskens je kunt ook veel grote schip op de Westerschelde zien die in richting Engeland varen.

De Westerschelde is een grote natuurlijk waterweg met een maximaal diepte van 67 meter. Oostelijk van Vlissingen ligt ook een grot haven waar ook de kerncentrale (een drukwaterreactor) van Borssele is. Somtijds er is alleen een reactor maar de bedrijf wilde ook een tweede reactor maar de rekening heeft het afgezegd. De personeel is geschoold in Essen-Kupferdreh.

Nederland heeft veel windmolen voor de productie van stroom. Maar een oude moel staan nog op het waterkant bij Vlissingen. Het is een kenmerk voor de oude productie van producten met wind.

In dit haven er zijn twee sluis voor grote schip. De veerboot kwam en ik kon naar Breskens varen. De reis (heen et terug) heeft gekost 5,30 euro wanneer je kopt er voor de eerste reis. Regelmatig naar mijn uitstapjes koop ik nog bij Plus in Breskens voor de avond in. Plus is Nederland vers en ik gloop dat heeft met de Duitse Ex-Plus niets gemeen. Jumbo is een ander supermarkt in Breskens. In deze reis heb ik nog ander supermarkten in Nederland gezien dan “Albert Heijn”. Er is goed te weten voor de sollicitaties voor een baan in deeltijd, 20 uren, bijvoorbeeld.

Misschien ik zou een nieuw kaart voor Zeeland kopen want mijn kaart van ANWB is al oude want in Schoondijke er is een nieuwe straat dit is niet in de kaart. ANWB is de Duitse ADAC want ik zie er altijd in vacatures of op de straat. Deze kaart is heel goed. Ik zou ook ander kaarten van ANWB kopen.

Kommentare sind geschlossen.