Vakantie in Breskens Dag 1 (10.08.2015)

Vakantie in Breskens Dag 1 (10.08.2015)

Ik ben vanochtend met de treinen van Essen naar Breskens gereden. In Duitsland had natuurlijk de trein van Mülheim naar Viersen hun probleem met de punctualiteit (zoals altijd) zodat het is altijd op het randje af met overstappen in Viersen. Je moet uitstappen en instappen op zelfde perron maar soms de tijd is beknopt.

Van Viersen (eigenlijk van Hamm / Westfalen) rijdt de trein (nummer RE 13) naar Venlo station. Helaas tussen Viersen en Venlo er zijn nog alleen een spoorweg. Ja, wij leven in jaar 2015 maar voor Duitsland is er normaal. Eigenlijk wilde de Deutsche Bahn vroeger deze spoorweg van Kaldenkirchen (de grensstation) naar Venlo niet.

In Venlo wilde ik de keycard halen maar de balie was nog tot 7.15 uur gesloten. Iedere Nederlandse heeft de Ov-Chipcard met die hij gaat door toegangen (in Rotterdam etc..) maar een Duitse treinreiziger heeft een international spoorkaartje zonder deze chip voor de toegang.

In Breda (waar ik heb het op perron ingehaald) en Roosendaal ik moest overstappen. Van Roosendaal rijden ook treinen naar Antwerpen bij NMBS. Een motorwagen stond in het spoor en een mooie Belgische treinbegeleider was ook beschikbaar ;-). Zij droog een rok en een blouse. Ik heb zij geobserveerd hoe zij werkt misschien ik zal dat ook maken. De Intercity van Roosendaal naar Vlissingen vertrok op 9.22 uur en stopt aan iedere station.

In Vlissingen ik moest in een veerboot dat verkeert over de Westerschelde, een breed uitmonding, naar Breskens overstappen. Een kaartje kost 3 euro en de reis duurt 24 minuten. Maar van de haven ik moet nog 20 minuten lopen om in het centrum te zijn. Het was bewolkt. De onderdak ligt in het centrum van Breskens op de Dorpsstraat, het belangrijkste straat van het dorp. Mijn kamer heeft een bed, een kast en één stoel met een blik naar Dorpsstraat.

Na mijn aankomst ben ik door het centrum gegaan omdat iets in een ijscafé te eten. Ik heb veel Duits en Nederlands gehoerd. Wegens de buurt van België heb ik ook weer de kranten “Gazet van Antwerpen” en “De Morgen” gekocht. Daarna ben ik nog naar het strand gegaan en de zon kwam ook uit de wolken. Van de oever kont ik ook de EPZ (Elektriciteit Productiemaatschappij Zuid-Nederland) kerncentrale “Borssele”, een drukwaterreactor van 1973, zien. Deze kerncentrale is de enkele in Nederland.

Het einde was ik nog bij Jumbo, de geel concurrentie van Albert Heijn en is goedkoper dan Albert Heijn. De chocolade “Lange Nekken” kost bij Albert Heijn 1,49 euro, bij Jumbo 1,29 euro. Bovendien er is de supermarkt “Plus” in het centrum van Breskens die zijn het goedkoopst

Morgen ga ik een stalen ros verhuren om de buurt kennen te leren.

Kommentare sind geschlossen.