20.08.2017 Weer in Ede, nieuw in Zetten en Elst

20.08.2017 Weer in Ede, nieuw in Zetten en Elst

Ik was vandaag weer met de fiets in Ede. De kelnerin was op me gecharmeerd zodat ik dacht ik zou terugkeren naar Ede. Deze keer ben ik in Oosterbeek direct naar het station gereden en overhoeks naar Wolfheze. Ook dit dorp heeft een treinstation van een sprinter van Arnhem naar Ede-Wageningen. Op de parallelweg langs de spoorlijn ben ik direct naar Ede gereden. Aan de Doctor Hartogsweg werden nieuwe woningen door het bedrijf ENKA gebouwd. Nog stonden gevels en het zag uit als een spookdorp wanneer de mist zal in november komen.

Aan het station Ede-Wageningen had ik een pauze gedaan. Ik zag een gezin die had hardgelopen. Pas stond en zag de kind, de kind viel op grond. Breng ik onheil naar Ede?

Keetmolen

Nabij het centraal station van Ede (heeft nog een ander station) staat de Keetmolen. Deze keer wou ik de stad kennen leren. Misschien zou ik geluk hebben en de vrouw werkt weer.

Nee, helaas zij was niet in de café, heb ik niet gezien. Ik heb mijn fortuin gezocht en niet gevonden in Ede.

Op zondag openen in Nederland ook enkel supermarkten. Ook een Ede zodat heb ik hier nog een waterfles bij Hoogvliet gekocht. Water te drinken is altijd goed, vind ik.

Ede heeft twee stations. De ander station ligt in het centrum en heet “Ede centrum”. Hier vertrekken de treinen van Connexxion, de Valleilijn met de Protos treinen van de Duitse bedrijf “Fahrzeugtechnik Dessau”. Elke 30 minuten vertrekt een trein naar Ede-Wageningen of Amersfoort ook op zondag.

Ik was weer in Wageningen. Maar integendeel met gisteren het was leeg.

Van Wageningen ben ik met veerboot van de straatje “Veerdam” voor 80 cents naar de ander waterkant gevaat. Mijn volgende doel was Zetten, zuidelijk van de Nederrijn. Op de N836 langs aan Randwijk en kleine Indoornik was de riviertje Linge mijn begin van Zetten. Aan de ingang tot de bebouwde kom heb ik nog twee kanonschoten gehoord en ik dacht fluks dat Noord-Korea is de oorlog begonnen.

Mijn fiets voor de brug over de Linge

Nieuws lees ik alleen een keer per dag in de papierkrant wanneer ik ben op vakantie.

Op Julianaplein heb ik de café “La Plaza” gevonden en at een schnitzel met frites en rauwkost. 10,30 € heb ik bij de Aziaten die deze normale gerechten maken. In Duitsland je zegt naar dezulke café “Pommesbude”.

Naast de normale winkelen er was ook een lingeriewinkel met mooie lingeries voor vrouwen. Mannen krijgen natuurlijk niets. In de winkelruit was een lekker lingerie voor een mooie vrouw.

Het eerst heb ik niet de uitgang van het dorp gevonden en daarna was ik onzeker in welke richting ik zou rijden. Ik ben dan terug naar de riviertje Linge reden en dan langs naar Elst. Een afhellend waterkant verhinderd dat ik me opgefrist was. Alleen de voeten zouden het water kunnen voelen. Op de Logtsestraat en de Valburgseweg (N836) ben ik in Elst aangekomen. De Valburgseweg is ook de ingang om naar het centrum direct te rijden.

Na een pauze aan Grote of Sint-Maartenskerk wou ik allen de knoppunten volgen om naar Arnhem teruggaan. Voor een vreemde persoon is het altijd beter aan de groot straten te oriënteren. Ik ben misgelopen en moet terug. Naar enkel uren op fiets het is smartelijk.

Aan de stadsgrens van Arnhem ben ik aan de Rijkerswoerdse Plassen voorbij gereden. Het is een gebiet met een strand waar je kunt ook zwemmen. Op Randweg en de fietssnelweg Arnhem-Nijmegen ben ik aan de Geldredorne voorbij naar het centrum van Arnhem.

Kommentare sind geschlossen.