27.06.2017 Heenreis naar Delfzijl

27.06.2017 Heenreis naar Delfzijl

Vandaag was mijn heenreis naar Delfzijl. Deze stad met 27.000 inwoners, ligt ten noordoosten van Groningen in de Nederlandse provincie Groningen. Vanaf Essen in Duitsland ben ik met de stoptrein naar Duisburg centraal station gereden en daarna in de ICE naar Utrecht overgestapt. In Utrecht had ik een pauze van 48 minuten gehad omdat deze train rijdt alleen een keer per uur ten noorden direct naar Groningen. Hij stopt alleen in Amersfoort, Zwolle en Assen. Helaas in Utrecht bij zijn aankomst de trein had een vertraging van 10 minuten gehad zodat ik heb de Arriva trein gemist naar Delfzijl om 13.48 uur.

 

 

In de trein naar Groningen was heel gevoeld; omdat een deel van de trein was afgesloten en daardoor heb ik een zitplaats aan de deuren gehad. Er was een lekker meisje met bruine haar en een mooie grimlach in het gezicht. Helaas zij was nog heel jong, denk ik. Zij zat aan hun zitplaats ook de deur van de IC tegenover van me. In het eerste gezicht dacht ik nog, zij is niet mijn type maar naarmate ik heb zij gezien des te dacht ik, zij is heel mooi. Mijn passie zijn vrouwen met een bijzonder charisma. Dit meisje had de hele tijd uit het raam gekeken en alleen soms op hun smartphone en ik dacht ook jonger meisjes vinden niet de smartphone belangrijk.

De Arriva stoptrein van Groningen naar Delfzijl was ook heel gevoeld. Van de reizigers waren ook vele scholieren die maar vroeger dan Delfzijl zijn uitgestapt bijvoorbeeld Bedum, Loppersum en Appingedam.

Na mijn aankomst in Delfzijl moest ik nog 15 minuten lopen om het verblijf te bereiken.

Het centrum van Delfzijl

Na de bezichtiging van mijn onderdak in de straat “Winterpeil” heb ik op de fiets van de verhuurder gestapt en naar het centrum gereden. Het kleine centrum ligt direct aan de haven en het station van Delfzijl. Er zijn ook veel supermarkten van Albert Heijn en Lidl. Jumbo is niet in het centrum maar buitenaf waar ik was twee keer in “De Wending”. Hier is ook een klein winkelcentrum met Aldi, Etos en een tijdschriftenwinkel, ook staat hier een brievenbus. Aan de zijkant er is ook een klein park met de Protestantse kerk “De Ark”. De wijk “Kwelderland” waar ook mijn onderdak is, is doorgetrokken van kleine watergangen dat met biezen zijn begroeid.

Maar allen het weer is omgeslagen. In Utrecht en Groningen het was echt warm en druk, nu in Delfzijl het is bewolkt en kouder. Op mijn tour in Delfzijl er waren ook niet zo vele personen op de straat. In de avonduren had ook de regen begon.

Het onderdak heeft één bed voor twee personen, een tafel met vier stoelen, één tafel met twee kleine sofa’s en een televisieapparaat dit heb ik niet gebruikt want ik kijk geen televisieprogramma. Alleen het is van nut voor de leren van de Nederlandse taal.

Kommentare sind geschlossen.