30.06.2017 Delfzijl

30.06.2017 Delfzijl

Voor het ontbijt wandelde ik nog een beetje in richting dijk. Op de dag ervoor mijn digitale camera laadde nog bij zodat ik kont eerst vanmorgen kiekjes nemen. Ik test uit nieuwe dingen want ik ben ook een fan van lopen blootsvoets op straat en vanmorgen heeft het ook geregend. Je zegt dat in de regen zonder schoenen gaan heel mooi is. Inderdaad het is heel mooi vooral in de koude plas. Het gevoel is onuitspreekbaar mooi, door de regen lopen zonder paraplu is ook goed :-). Blootsvoets ben ik in de overleden tijd enkel keren gegaan maar alleen bij hitte.

Maar ik was alleen 10 of 15 minuten buiten en daarna naar mijn onderdak terug.

Naar het ontbijt heb ik mijn spijkerbroek aangekleed want vele Nederlandse mensen dragen het ook en ik wilde weten hoe nat kan de spijkerbroek in de regen zijn. Het druppelde en met de fiets het was niet zo erg. Je moet met de natuur fietsen.

Maigret in Delfzijl

Vandaag was ik alleen in Delfzijl op weg. In het centrum heb ik nog de dagelijks krant gekocht en een magazine waarin er is een bericht over fietsvakantie. Zou ik mijn fiets vroeger gekocht en daarmee mijn fietstas voor reizen dan wou ik met de fiets naar Delfzijl gereden. In tegenstelling van de Duitse spoorlijn heeft de NS nog een beetje ouderwets bestemmingen met fiets en trein. Of ik zou heel vroeg rijden of vanaf 16 uur met de IC.

Nee, een auto heb ik sinds maandag, 26.06.2017, niet meer. Ik heb het vrijwillig laten vernietigd. Het was 17 jaar oud en ik wou het niet verkopen, omdat ik had een gemoedsbezwaar dat een zo een oude auto nog door de omgeving rijdt ook al er heeft de wettelijke voorschriften (rookgassen).

Bovendien had ik 15 jaar geen auto gehad en ben ook een keer (in 2005) met de combinatie fiets/trein naar Kiel (Duitsland) gereden naar een vriendin.

Mijn ander wens is, te kamperen in de natuur. Ik had er nog niet gedaan. Maar ik vond geen tijdschrift met deze topic. Voor campingcars er zijn vele tijdschriften. Ik wil nog zo veel proberen. Na de dood van mijn vader wil ik nog iets nieuws proberen want mijn vader was altijd een remmer met deze dingen ook al hij deed er niet. Hij had me niet klaver gezet.

Het strand in de regen

Terug naar de tijdschriftenwinkel: Ik heb nog een postkaart voor een vriend met een postzegel gekocht. Met de fiets was ik nog aan het strand van Delfzijl. Het strand van Delfzijl samenvalt met een foto. Dat is zelden. Ik geloop het strand is ook kunstmatig gemaakt. In een klein hoek kont de administratie nog een plaats te vinden, om een beetje zand te opstapelen. Vandaag was het strand bij een regenachtig dag natuurlijk leer. Enkel werkers waren voor de strand in het wad en hebben putten uitgegraven.

De overblijvend dag was ik in mijn onderdak en deed nog een wandeling door de stad (zonder fiets). Eigenlijk had ik nog zin in zwemmen maar het zwembad had na 13 uur gesloten zodat er was in de avonduren geen zwemmen. Er was ook geen bioscoop mogelijk want het is gesloten tot 12.09.2017.

Kommentare sind geschlossen.