Een dag vol met desillusies in Nederland

Een dag vol met desillusies in Nederland

De tweede keer binnen twee dagen was ik in Nederland.

Ik ben weer met de treinen van EssenAltenessen naar Zevenaar gereden maar deze keer twee uren vroeger dan eergisteren. Mijn bestemming was Doesburg waar ik al twee keer was maar meer doorgereden.

Het was weer heel warm en zonnig. Deze keer heb ik een lange shirt gedragen omdat ik had een zonebrand van eergisteren en mijn fietstochten zijn altijd in de zon. Maar ik draag de shirt ook zonder ander shirt daaronder. Dat betekent het Shirt is direct op mijn huid.

De trein was punctueel in Zevenaar en ik heb de stad ook snel verlaten. Er waren ook 10 km tot Doesburg. Na mijn vakantie in Arnhem in de laatste jaar heb ik in Google Maps en OpenStreetmap gezien dat van Zevenaar er zijn alleen 7 km tot Giesbeek en 10 km tot Doesburg. Eigenlijk geen grote distantie maar in de zon woud ik ook niet bij grote hitte erheen rijden. Daarom was ik al om 9 uur in Zevenaar en 9.50 uur in Doesburg.

Bij mijn laatste bezoek in Doesburg was ik in een antiekwinkel (het winkeltje in de Ooipoortstraat 19) dat had ook oude boeken over Nederland. Ik had hier twee boeken gekocht, twee over Gelderland (een over Zutphen) en ik dacht ik zou ook weer boekjes kopen. Maar deze keer de winkel was gesloten. Ik was al een beetje droef.

Drempt Sint Joris kerk

Ik had nog gewacht en ben met de fiets naar Drempt (een deel van de gemeente Bronckhorst) gereden om de tijd te verlummelen en ik was nog in de buitenwijk.

De grote Martinikerk in het centrum van Doesburg

Bij Coop heb ik nog water, fruit en groente en twee appels gekocht want voor mijn verblijf in Giesbeek had ik iet nodig gehad. Giesbeek, in Zevenaar aan de Redderlaag, een grote meer waar ik was al in 2017. Ik ben de provinciale weg N338 voorbij aan Giesbeek. Aan het einde van de bebouwde kom van Giesbeek heb ik de strand gevonden. Maar ik heb da gezien, dat er is een naturistenstrand en ik heb gedacht, in 2017 er was geen naturistenstrand.

Ik ben geen fan van naaktreactie. Een ander deel van de strand was voor de mensen die ook met zwembroeken, badpakken gaan zwemmen. Nu heb ik gezien dat ik was in 2017 aan een ander strand van de Redderlaag, een of twee kilometer noordelijk van deze strand.

Maar geen mens was in het water. Alle waren op de ligweide men hun bikini of badpakken maar het water kon nog heel fris zijn. Ik droeg ook mijn zwembroek (een jammer) maar wanneer de inboorlinge niet gaan dan moet iets fout zijn.

Na een uur en 30 minuten heb ik het meer weer verlaten en woud eigenlijk direct naar Duiven rijden. De knooppunten volgde ik ook maar voor Duiven de aanwijzing had gezegd dat fietser moesten afslaan rechts. Ik dacht, ok een kleine rondje door een bedrijfsgebied, geen probleem. Maar de weg was heel lang en in de zon het was niet aangenaam.

De weg volgde ook de autosnelweg A12 naar Arnhem en de volgende afrit was al Westervoort (dit stad ligt ten westen van Duiven). In de heet zon ben ik omgereden. De volgende kruispunt ben ik dan direct naar Duiven gereden.

Mijn blaas was ook gevoeld en ik woud het ontlasten. In Nederland er is alles boomloos waar je kunt niet in de struik gaan (hoe in Duitsland) en het winkelcentrum in Duiven had geen toiletten gehad.

De heilige Remigiuskerk in Duiven an het winkelcentrum

Ik moest naar Zevenaar rijden. De trein, RE19 uit Duitsland, stopt niet in Duiven en Westervoort, alleen in Zevenaar en Arnhem alhoewel je kunt ook de OV Chipcard tussen Zevenaar en Arnhem gebruiken.

Vanaf Duiven Zevenaar heeft een distantie van 4 km. Ik kon nog mijn pis stoppen. In het centrum van Zevenaar was een kleine openbaar toilette in een parkeerkelder voor 50 cent. Ik heb al bespeurd onraad want meestal de openbare toiletten zijn gesloten. Hier in Essen, er zijn geen openbare toiletten want de administratie denkt altijd dat de toiletten een goed locatie voor drugsdealer die zich spuiten.

De grote café in het centrum waren natuurlijk heel gevoeld met mensen die hebben natuurlijk de heerlijke weer genoten. Natuurlijk zitten deze mensen ook de heel dag in deze cafés. Mijn plan in Zevenaar iets te eten (ik moet niet buiten zitten) heeft schipbreuk geleden. Bij Coop heb ik nog een nieuw waterfles en fruiten gekocht en in de trein gegeten.

Het was niet een goed dag in Nederland alhoewel ik heb twee kranten (De Telegraaf en de Gelderlander) en een tijdschrift over de Nederlandse provincies Drenthe en een boekje met het opschrift „Achterhoekse Almanak„.

Achterhoek is een deel van de provincie Gelderland tussen Winterswijk, Doetinchem en Didam en Zutphen in het noorden.

Kommentare sind geschlossen.