18.08.2017 Arnhem (stad)

18.08.2017 Arnhem (stad)

Op vrijdag was ik in Arnhem met de fiets. Het eerst ’s morgens naar het winkelcentrum Kronenburg zuidelijk van het centrum. Het is niet ver. Je moet de Rijn oversteken op John Frostbrug. Aan de beide kanten er zijn natuurlijk ook fietspaden waar bromfietsen en fietsen kunnen rijden. Na de brug heb ik in de Huissensestraat naar links afgeslagen en dan de eerste naar rechts in de Sint Gangulphusplein. Hier is de stadsdeel Malburgen Oost met 3 supermarkten; Albert Heijn, Aldi en Coop. Op de Koppelstraat langs ben ik naar de sportcentrum “De grote Koppel” gereden. Hier is ook een overdekt zwembad en nabij ook de winkel van Declathon en de voormalig Rijnhal.

In het winkelcentrum Kronenburg waar ook een Albert Heijn XXL is, zijn vele winkels. Een gratis fietsstalling is aan de Burgemeester Matsersingel (Straat). Dat betekent dat je binnenrijdt in de stalling, je ontvangt twee etiketten, een voor de fiets en een voor zichzelf.

Hier heb ik het eerst de Volkskrant, de nieuwe Linux magazine en één Cito plan stratengids Arnhem gekocht. Dat is een plattegrond als een boek. Dat is makkelijker dan een normaal kaart vind ik.

Op terugweg was ik bij Albert Heijn in Malburgen Oost inkopen en daarna terug naar het centrum.

Na een pauze in het appartement heb ik de ingang van het openluchtmuseum dat aan de Schelmseweg (N785) ligt. Van het centrum er is een kleine stijging. In het openluchtmuseum zijn ook de oude trams van Nederland. Van het openluchtmuseum ben ik nog naar openluchtzwembad Klarenbeek gereden. Klarenbeek is een beek in het noorden van Arnhem. De Hommelsweg ben ik tot zijn einde gereden. Hier aan het kruispunt met de Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat ben ik afsloeg links naar het station Arnhem Velperoort.

Reiger

Een bouwplaats verhinderde de rit naar oosten. Maar de Nederlandse hadden een omrijroute voor fietser zodat er is geen probleem verder te rijden op Velperweg. Maar ik heb het bochtje niet gezien zodat ben ik ook een beetje onvrijwillig op Rosendaalsestraat tot rotonde Thomas a Kemplisplaan. Hier stond in een park een reiger op een steen aan een watervalletje. Deze reiger keek naar links of rechts en reinigde ook zijn verenpak.

Ik was kort in de Angerensteinpark als donker wolken kwamen en ik dacht nog dat zijn niet alleen enkel druppels. Dat klopte ook. Een groot regenbui overgoot de stad en ik stond onder een boom. Maar het water droppelde door het loof. Ik word toch nat.

Wielrennen op Velperweg

Aan de kruispunt Oude Velperweg / Velperweg stond ik en zag een wielrennen. Het was de classic Veenendaal-Veenendaal. Ik heb een maan later gevraagd die stand ook op de andere kant van de straat onder een ander boom. De wielers moeten door de regen en je kond horen hoe de remmen piepen door de natheid want zij moeten afslaan in de Oude Velperweg. De normaal Nederlandse hadden ook geen probleem met de regenbui. Ze redden er dwars door.

Na de regenbui ben ik nog in de Oude Velperweg en daarna in de Ijssellaan gereden om in het centrum, in de café Dudok aan de Broerenstraat te eten. Mijn fiets heb ik aan de parkeerplaatsen van het stadhuis geparkeerd.

In het winkelcentrum Presiakhaaf heb ik bij Coop nog iet ingekocht.

Later in mijn appartement had ik nog het T-Shirt op het balkon om te luchten tijdens de nacht. Helaas er was een nieuwe regenbui zodat het T-shirt was weer nat met een vlek.

Kommentare sind geschlossen.