31.10.2015 Oostende (4) strand en basketbal

31.10.2015 Oostende (4) strand en basketbal

Vandaag was ik het eerst in het centrum en heb de weekendkranten “La Libre” en “Het Nieuwsblad” gekocht. Aansluitend was een bezoek in stedelijke zwembad een verplichting van mij. De openbaar zwemtijden beginnen om 10.30u op zaterdag en ook aan deze dag kost de toegang 2,25 euro. Een mensenmassa stoot voor de kassa.

Deze keer het waterbekken was gevoeld met vele jonge mensen, dit voor de reddingsdienst aan de kust traineerden. Op ander banen zwommen ook jonger mensen uit zwemclubs. Er was niet veel plaats voor de normaal publiek zodat heb het zwembad na enkel banen weer verlaten.

Na een inkoop bij Carrefour aan de “Alfons Pieterslaan” was ik nog enkel uren in de kamer. In mijn waakzaamheid heb ik gezien dat in deze Carrefour er is niet de dezelfde sortering dan in Carrefour in Luik. Ik zocht een chocolade dit heb ik Luik altijd gekocht. Natuurlijk heeft Carrefour in Vlaams ander aantrekkelijk chocoladen.

Sint-Petrus-en-Pauluskerk
Sint-Petrus-en-Pauluskerk

Na een pauze in het onderdak ben ik aan zonnig namiddag nog aan de haven en strand gewest van deze mooie stad. Vele mensen namen de benen en wandelden op strandpromenade. Het was warm in mijn dikke jast. ’s avonds wou ik nog naar het basketbal in Oostende. De Telstar Oostende speelden tegen Cretan Okapi Aalstar in de Sleuyter Arena, om 20.30u. Deze club komt uit Aalst, een stad uit Oost-Vlaanderen met 83.000 inwoners (2014).

Zondsondergang an het strand
Zondsondergang an het strand

De Sleuyter Arena (voor 5000 toeschouwer) ligt westelijk van het centrum en heeft ook een winkelcentrum met Media Markt, Delhaize en eindelijk ook een sportwinkel.

Met de VG Oostende had de basketbal aan de kust in 1948 begonnen. Na een fusie na 1961 met ASO-WBC de BC. Oostende had geboren.

De Sleuyter Arena in Oostende (in geel).
De Sleuyter Arena in Oostende (in geel).

Het bewijs van toegang kost 15 euro voor één volwassen. Voor het eten en dranken je moet de jetcoins kopen. Een jetcoins kost 2,50 euro. Ik heb een geweekt hotdog gekocht en een plat water. Het eerst had de zitplaats in rij 6 nummer 2 (602) maar veel mensen moeten doorgaan om hun eigen plaatsen te bereiken. Ook in België er zijn veel mensen, dit kommen te elfder ure. Ik documenteer graag de spelen algemeen zodat het stoort dat de mensen nog moeten doorgaan. Daarom had een vriendelijk ordebewaarder een ander plaats me geoffreerd waar er is geen doorgaande verkeer.

Oostende was de baas in deze spel tegen Aalstar. De ruststand was 47:29 en Oostende had met 93:75 gewonnen.

Op terugweg ben ik nog aan het strand gewest om de verlichting te zien.

Kommentare sind geschlossen.