Dordrecht 06.06.2015 Dag 3

Dordrecht 06.06.2015 Dag 3

Vandaag was ik in Hoek van Holland. Dat is een klein stad ten westen van Rotterdam. Je moet met de trein naar Rotterdam gaan en dalijk overstappen naar Hoek van Holland alwaar en « Sprinter » rijd iedere 30 minuten. In totaal kost de rijd tussen Dordrecht en Hoek van Holland Strand 8,80 euro en duurt 1 uur 20 minuten. Ik had geluk want de trein doorreden naar Hoek van Holland omdat de laatste treinen moesten in Maassluis eindigen. Er was een probleen met het traject.

Hoek van Holland

Van de station naar strand ik moest nog 20 minuten aan de waterkant lopen en zag enorme schips. Aan het strand geen mensen waren in het water, ook ik niet hoewel ik had een zwembroek aan.
Rond het middaguur het was ledig. Geen fraaie meisjes. Na een rondgang wou ik de trein naar Rotterdam nemen. Helaas had ik nog een bankbijet maar de automat nam niet aan. Nog de munten of creditkaart of OV-Chipkaart zodat ik moest naar de stad Hoek van Holland lopen om te omwisselen. Bij Albert Heijn kocht ik een tijdschift en een briefkaart. Daarna de spoorkartje in de automat voor de trein naar Rotterdam.
In Rotterdam was ik nog in het centrum om te de tram fotograferen en een mogelijk te vinden om te eten. Op een plaats de jonge mensen maakten polsstokspringen. Dat was een show voor een evenement in Amsterdam 2016. In een voetgangeszone van het centrum probeerde ik de Nederlands frites. Mijn vader zal me lezen de levieten maar ik heb er gedoen want hij wil niet gemaksvoedsel eten. Ik denk soms je kunt dat eten.

DR05_oude_tramIn een bookwinkel kocht ik nog een woordenboek Nederlands – Fries. De fries is de taal ten noorden van Amsterdam, bijvoorbeeld in Groningen.

’s avonds was ik nog in Albert Heijn in Dordrecht om te iets kopen voor het avondseten. Een verkoopster gaf me de bonuskaart van de supermarkt. Daarmede ben ik ook vaste klant.

Ein Gedanke zu „Dordrecht 06.06.2015 Dag 3

  1. Hoi Sven,

    Leuk om de verhalen van je verblijf te lezen. Fijn dat je de flat, de Albert Heijn, Dordrecht en nog veel meer leuke dingen hebt gedaan. En vooral fijn dat je het naar je zin hebt gehad.

    Groetjes Cathri en Lennard

Kommentare sind geschlossen.

Kommentare sind geschlossen.