Horst aan de Maas centrum en Grubbenvorst

Horst aan de Maas centrum en Grubbenvorst

Aan deze heerlijk dag was ik weer in Nederland, in de stad Horst aan de Maas. De treinreiziger kennen hier het station „Horst-Sevenum“ aan de lijn Eindhoven-Venlo. Maar deze keer ben ik met mijn auto van Essen (Duitsland) naar Nederland gereden.

Van het centrum van het Roergebied kan ik op de autosnelweg A40 tot de Duitse grens rijden en daarna verandert de straat naar de A67/E34. Tot de knooppunt Zaarderheiken ben ik hier gereden en daarna sloeg ik naar rechts af, naar het noorden in richting Nijmegen op de autosnelweg A73. Maar de tocht was kort zodat ik naam de afrit „Horst, nummer 11“ om naar het centrum te afslaan.

centrum van Horst
Horst aan de Maas centrum

Naar twee kruispuntjes was ik in het centrum en vond een parkeerplaats nabij het winkelstraatje. Natuurlijk heb ik me voor de tocht geïnformeerd waar ik zou parkeren en eigenlijk kont ik niet geloven dat de parkeerplaatsen zijn gratis. In alle Duitse steden en in de grote in Nederland je moet betalen. Misschien is Horst aan de Maas met ongeveer 41.000 inwoners te klein voor betaalde parkeerplaatsen.

En natuurlijk was ik weer te vroeg want de winkelen waren nog niet geopend, alleen de gemeentehuis.

Meestal de winkelen openen op maandag eerst om 13 uur maar hier al om tussen 10 en 11 uur. Das was natuurlijk leuk zodat ik kont ook de kranten „De Telegraaf“ en „De Limburger“ kopen. Er was geen aanbod met Belgische kranten maar ik denk dat is een kleine stad en de mensen willen niet het nieuw uit België weten. Voor de winkel „Etop“ zat ik op een bank en genoot de warme zon. Bij zonsopgang het was nog heel koud. Maar ik heb me natuurlijk geïnformeerd op „Weer.nl“ wat het weer doet vandaag waar ik heb nog een korte broek voor te aangekleden onder de jeans.

centrum van Grubbenvorst
Het centrum van Grubbenvorst

Na een korte pauze ben ik daarna naar Grubbenvorst gereden maar via de autosnelweg (A73 richting Venlo/Maastricht). Zeker er zijn ook provinciale wegen maar ik woud niet gaan verloren.  In Grubbenvorst heb ik nabij de supermarkt „Jan Linders“ geparkeerd. In dit kleine centrum er waren nog andere winkelen en de Dorpstraat die naar de rivier Maas gaat.

Tussen Grubbenvorst en Velden (Venlo) er is een kleine veerboot waarop een of twee auto’s ook kunnen zijn. Ik heb dit boot waargenomen maar het had een beetje dwarshelling.

Nu het was warm en ik heb nog een beetje bij „Jan Linders“ ingekocht. Ik heb altijd nodig met Nederlandse producten. Op parkeerplaats  heb ik nog de lange broek uitgetrokken zodat ik maakte het aangenaam.

De terugrit was niet zo mooi want op de Duitse A40 er waren veel bestelwagen en snel wagen, veel bumperklevers met seinlichtschakelaar. Eerst in het Roergebied het verkeer was niet zo inspannend.

Kommentare sind geschlossen.