Noord-Oost zwembad

Noord-Oost zwembad

Schonnebeck,zwembad
Het zwembad in Essen-Schonnebeck

Na een lang tijd was ik gisteren in het zwembad algemeen en in Essen-Schonnebeck. Het heet Noord-Oost zwembad, geopend in 1969, en als kleine jongen was ik altijd da te zwemmen. Hier heb ik ook mijn Duitse zwemdiploma gedaan. In Duitse heten de zwemdiploma niet A, B, C maar brons, zilver en goud. In mijn “loopbaan” had ik de zilver zwemdiploma volbracht.

Nu woon ik in de woning van mijn overleden vader en ik dacht, dat is een lumineuze idee om in dit zwembad te zwemmen.

Van Stoppenberg waar ik nu woon je moet met bus lijn 183 tot de bus halte “Gustav-Heinemann School” rijden. De rijdduur is met 6 of 7 minuten heel kort. Naast de lijn 183 stopt ook de buslijn 170 voor het zwembad.

Nabij dit zwembad er is de sporthal van TV Stoppenberg. Ik was voor een stadsconcours in Badminton voor 2 of 3 jaar want ik heb ook Badminton gespeld en een keer per jaar er is het stadskampioenschap. Maar ik was alleen een “Hobby”speler.

In dit zwembad er is ook een klein restaurant. In de ingang staat een kassa-automaat om het bewijs van toegang te kopen. Op woensdag het zwembad opent om 16 uur voor de algemeenheid. De kleedkamers en de douche zijn nieuwe maar het waterbekken is dezelfde van voor 15 of 20 jaar. Al 16.15 uur waren veel mensen (ook veel meisjes) in het water zodat het was moeizaam om te zwemmen. De meeste mensen zwemmen met de koop over het water opdat de haar niet nat zijn. De mannen hebben weinige probleem met water in de haren. Er zijn ook twee springplanken. De 3 meter springplank was in mijn kinderjaren een probleem voor mij.

Na het zwemmen ben ik naar Stoppenberg terug gelopen te voet. Na 25 minuten en veel nieuwe foto’s was ik in het centrum van deze stadsdeel.

Kommentare sind geschlossen.