28.10.2015 Oostende (1) Heenreis

28.10.2015 Oostende (1) Heenreis

Vandaag ben ik met trein en bus naar Oostende (West-Vlaanderen) in België gereden. De betekend kuststad ligt aan de Noordzee en heeft 70.274 inwoners (in 2014). Oostende is het eindstation van de IC lijnen van NMBS van Kortrijk, Antwerpen en Eupen en betekend door de voetbal en basketbal (mannen en vrouwen). Oostende ligt in Vlaanderen en er rijden de bussen en trammen van De Lijn. Trammen aan de kust? Ja, een tramlijn met de nummer 0 rijdt van De Panne langs de kust naar Knokke. Sinds 1908 er zijn de trammen tussen allebei. Er was een verlenging ook naar het Nederland.

De tramlijn is niet een toeristisch lijn maar een normaal vervoerringsmiddel en je kunt een normaal ticket kopen en daarna in de bus overstappen.

Brussel Nord van NMBS
Brussel Nord van NMBS

Met de trein en de bus heb ik Duitsland verlaten om in Brussel-Noord (geopend in 1952) aangekomen. In de stationskiosk heb ik nieuwe Asterix en Frans gekocht. Van daaruit ben ik met de volgende IC via Gent en Brugge naar Oostende gereden. De reis heeft 1 uur en 20 minuten geduurd. In Oostende heb ik nog een beetje gewacht en dan in het onderdak geganen dat is in de Leopold II-straat direct aan halteplaats “Marie-Joséplein” van de kustlijn en de bussen en de kurzaal. De kurzaal is ook voor de mensen op latere leeftijd.

Ik heb een uitzicht op de halteplaats zodat ik zou de heel dag de trammen, dit bollen onder mijn ramen.

Na een kleine stadswandeling met een eten ben ik terug naar het appartement.

Kommentare sind geschlossen.