29.06.2017 Appingedam / Farmsum en zwembad

29.06.2017 Appingedam / Farmsum en zwembad

Voor het ontbijt was ik in Delfzijl nog op de dijk. De dijk bevindt zich nabij mijn onderdak zodat ik liep nog enkel minuten. Het weer was mistig zodat ik kont niet het water zo goed zien.

Na het rijk ontbijt met vele vruchten ben ik met de fiets weer naar Appingedam gereden. Ik had me de T-shirt in mijn hoofd gehaald. Dit T-shirt is tegen regen goed en heeft ook goede kleuren. Maar ik wiste niet of er is ook mijn kledingmaat in de winkel. Helaas de winkel had niet in mijn kledingmaat dit T-shirt zodat ik kont het niet kopen (voor 39 Euro). Ik heb me voorgenomen eindelijk naar Loppersum te rijden. Aan een kruispunt van de N360 op de Eekwerderweg woud ik nog in nieuwe fietskaart kijken en ben ongelukkig met mijn schoen aan het remlicht gekomen. Het remlicht viel op het grond en ik had weer de moeilijkheid het aan de fiets vastzetten. Ik dacht, het was mijn fout want aan mijn eigen fiets in Duitsland het remlicht is anders vastgezet.

Omdat ik niet wiste wanneer dit remlicht weer op de grond valt ben ik teruggegaan. Zodat was ik nog een keer in deze sportwinkel en kocht een nieuwe zwembril (Speedo, 25 Euro). Eigenlijk heb ik twee in Duitsland. Een heb ik verlummeld en de andere is oud en ik heb geen klaar zicht meer en bovendien is de pakking niet meer zo goed. Bij een zwemmen voor mijn vakantie was altijd water in de bril.

De kerkje Opwierde in Appingedam

Op de terugreis was ik toevallig aan de Opwierdekerk. Dit kerkje heeft een klein begraafplaats, is ook heel mooi. Dan ben ik nog een beetje naar Farmsum gereden en bij een windmolen rukten weer donker wolken aan maar deze keer geen regen. Aan de N991, de Oosterveldweg kont ik weer de technisch werkingen van bruggen bewonderen. Vele bootjes wouden verder varen. Ik zie het niet zo vaak. Mijn bootjes op de Ruhr zijn veel kleiner. De stimulus van een bezoek aan de Noordzee zijn grote scheppen.

Windmolen en Farmsum (Delfzijl)

Dit meisje van gisteren was natuurlijk niet da als daar iet ingekopt heb. Dat is altijd zo met mijn geluk. Eigenlijk moet ik bij de eerste gelegenheid reageren en niet wachten. Maar meestal ben ik ook onzeker. In de huidige tijd het niet zo simpel, denk ik.

In de avonduren was ik nog in het zwembad Dubbelslag zwemmen. Op de heenreis was ik weer nat door de regen. Inmiddels ken ik het gevoel van regen in mijn kleding heel goed. Ik moest nog 45 minuten in de voorhal wachten tot de zwemavond kont beginnen. Er waren vele mensen in de zwemhal. Het was grappig dat de groep die nog in het water Aquajogging deed, dat wij nog moesten nog wachten. Maar na vijf minuten wij mochten naar het water. Dit zwembad heeft alleen een douche, voor mannen en vrouwen. Voor mij is het niet ongewoon want in België is deze situatie ook heel normaal bijvoorbeeld in Oostende, Bergen (Mons) of Namen (Namur). De waterkwaliteit was heel goed ofschoon er waren zo vele mensen in het bekken aan deze dag. Je kunt in dit zwembad alleen aan vaste tijden banenzwemmen. Later stond ik met een vrouw die droeg nog hun zwempak onder de douche. In Duitsland er is helaas door de burgemeester van Keulen (wegen de seksuele aanrandingen) een riedel actueel dat een vrouw altijd een minimumafstand naar een maan zult hebben (“Eine armbreit Abstand”). Daarom stond ik niet vlak naast de vrouw met de zwempak maar twee douchen tussenliggend. Ze heeft ook meer tot de grond gekeken als mijn persoon, daarom weet ik niet of ze had een interesse gehad. In het bekken dacht ik al een beetje. Maar misschien heb ik incorrect gedacht.

Om 21 uur ben ik met de fiets en de nat zadel teruggegaan. Het was donker door de vele regenwolken.

Het zwembad Dubbelslag heeft zoete water en de entree kost 3,80 Euro voor volwassen. Voor het kleedjeshoekjes je heeft een 50 Cent stuk nodig. Ik dacht wegens nabijheid de Noordzee het zou zeewater zijn hoe in Oostende.

Kommentare sind geschlossen.